Om

Jeg hedder Anders Toft. Er arkitekt maa. Måske du kender mig fra DR1 udsendelsen Made in Denmark, hvor jeg i 2016 vandt 2. sæson med mit beton kunsthåndværk – (Du kan købe en bog om mit betonprojekt nederst på siden…:D). Ud over min begejstring for beton er jeg også VILD MED HUSE. Ikke alle bevares. Men de særlige. Dem der taler til mit arkitekthjerte og -mave. Ofte arkitekttegnede huse der er lækre, taktile, smukke og med en unik kulturhistorisk fortælling. Men også huse der rummer potentiale til at blive lækre, taktile og smukke gennem renovering, transformering eller blot en god gang maling og oprydning….

Og hvad er det så for nogle huse, vil du sikkert spørge? Ja, jeg ved det jo godt umiddelbart selv, når jeg ser dem, men hvis jeg skal forsøge at forklare mig, så er det nok lige dele arv og miljø. Jeg tror vi alle har nogle helt grundlæggende biologiske fornemmelser med os omkring vores præferencer her i livet. Hvis vi alle blev revet med af de samme følelser når vi så, mærkede eller duftede det samme ville verden jo blive et gevaldigt kedeligt homogent sted. Så denne side af sagen er svær at uddybe nærmere

Jeg er selvfølgelig miljømæssigt belastet af min uddannelse som arkitekt. Jeg skulle måske endda gå så langt som at kalde det min ’dannelse’ som arkitekt. Jeg ’er’ arkitekt og har været det siden de første dannelseselementer på uddannelsen faldt på plads som den famøse tiøre der falder. Vi dannes alle gennem livet. En uddannelse kan så give en yderligere fokusering af dannelsen i en bestemt retning. I mit tilfælde altså arkitektur.

De huse, jeg er vild med, er altid kærlighed ved første øjekast. Den umiddelbare forførelse. Wauw effekten, der slår til, når jeg ser et særligt hus. Når begejstringen så falder lidt til ro, begynder min arkitekttræning at stille kritiske spørgsmål til det billede, der lod mig rive med. Var det bare en særlig vinkel, et særligt vinduesparti, der fik mig i gang? Eller måske havde en dygtig fotograf fanget lige netop den atmosfære, der rammer mig i maven….?

Og hvor udlever jeg så denne passion? Det gør jeg mange steder – i diverse magasiner, tv programmer og på eksempelvis Instagram, men ét sted vender altid tilbage, og det er www.boligsiden.dk. Det er lidt ligesom at få en (meget) stor pose bolscher, hvor man godt ved, at der kun er nogle få, man virkelig godt kan lide. Men de få der er, er det hele værd.

Hvad er det så du kan finde her på min blog, www.vildmedhuse.dk ? Jo – Jeg har valgt at dele mine fund på boligsiden med alle andre. Og hvorfor det? Jo fordi boligsiden til trods for dens mangfoldige fordele mangler en helt fundamental funktion: kvalitativ sortering. Og det er så den, jeg forsøger at foretage – i al ydmyghed…. Så bær over hvis du ikke er enig…. Eller send mig dit fund….Del gerne...