Dragør idyl

Dragør idyl

Dragør idyl 1920 1280 Vildmedhuse.dk
Smuk dør i Dragør, Fredet hus i Dragør

Sans for detaljerne er det, der kendetegner dette flot restaurerede hus i Dragørs gamle bydel mod havnen. Huset fra 1784 har gennemgået en grundig renovering/restaurering indenfor de seneste år, og resultatet kan man kun være vild med…. Huset er som en del andre huse i området fredet, hvilket vil sige at man som ejer er bundet til at bevare husets kulturhistoriske kvaliteter. Dvs. ikke noget med glaserede tegl, akustiklofter, karnapper, altaner osv…. Man kan læse om husets fredning HER.

Dragørs gamle bydel er karakteristisk med dens okkergule huse med røde tegltage og sorttjærede sokler. Husene blev opført omkring 1800tallet af velhavende søfolk, der havde hjemme i Dragør. Faktisk var Dragør en af Danmarks største søfartsbyer omkring 1750. Så det er disse kulturhistoriske ‘efterladenskaber’, der nu danner den idylliske ramme om den gamle bydel. Man kan læse mere om Dragørs historie HER.

Fredet hus i Dragør, Smuk arkitektur, restaurering

Huset på Byskriverstræde 5 ligger med gavlen vendt mod gaden. Det gør at huset virker privat og uforstyrret. Der er gemt et hyggeligt privat gårdrum bag plankeværket.

Hyggelig gård, Hus i Dragør
Smuk entre, fredet hus i Dragør

Når man træder ind i huset, kunne man måske tro, at man ville blive mødt af et mørkt lavloftet tjærestinkende rum…. Men nej. Tværtimod er entréen lys og indbydende.

Fredet hus i Dragør, smuk spisestue,

Den grågrønne farve går igen i alle rum. Ikke som vægfarve men som listefarve. En mørk rød danner kontrast og giver rummene en næsten grafisk præcision. Det er sgu lækkert! -og konsekvent.

Fredet hus i Dragør til salg, smuk farveholdning
smukt soveværelse, Beautiful room

Den konsekvente holdning til anvendelse af farver og materialer i huset her viser med al tydelighed, hvor langt man kommer med at lægge sig fast på, hvad man vil med farver og materialer i sin bolig. Går man amok og starter forfra med nye farver og materialer i hvert eneste rum, ender man som gæst og beboer i et kronisk epileptisk anfald…..

Planskitse, arkitekttegnet
stueetage
planskitse, arkitekttegnet
overetage

Planskitser af stue- og overetage. Husets samlede areal er 130m2 fordelt på de to etager. De stiplede linjer i overetagen viser hvor der er vinduer i taget.

Huset er til salg hos EDC Living i Dragør. Sagsnr: 29301832

Alle foto i indlægget er fra ovennævnte mægler.

Se huset på Google Maps:

Del gerne...