Udsigtsmaskinen

Udsigtsmaskinen

Udsigtsmaskinen 1024 634 Vildmedhuse.dk
arkitekttegnet fritidshus i Liseleje

DEN MODERNISTISKE ARKITEKTURS NESTOR LE CORBUSIER BESKREV DEN MODERNE BOLIG SOM EN BOMASKINE. REN FUNKTIONALITET UDFORMET OMKRING DET AT BO.

Men egentlig er det, at bo en ret kompleks sag at omsætte til arkitektur. Det hjælper selvfølgelig, hvis man har en meget smal biologisk opfattelse af, hvad et menneske er: Sove, vågne, prutte, bade, spise, mødes osv. Men i vores postmoderne oplevelses-, videns-, livsstils- og bæredygtighedssamfund bliver det hurtigt noget mere omfattende og modsætningsfyldt…..

arkitekttegnet fritidshus i Liseleje

Nu er det moderne menneske i Danmark så heldigvis så privilegeret, at nogle har flere boliger, så alle funktioner ikke skal samles i én. Fritidsboligen er for mange netop en ekstra bolig, der giver mulighed for en noget mere afslappet og unyttig prioritering. Det er dog bestemt ikke alle, der udnytter denne mulighed, men heldigvis gør nogle…. Eksempelvis her i Liseleje hvor dette arkitekttegnede sommerhus får fuld gas på ét (unyttigt) mål – optimering af udsigten….. !

arkitekttegnet fritidshus i Liseleje

Og når man ser udsigten, er det egentlig ret nemt at forstå. Det er en brutal ligetil og ufiltreret udsigt med horisonten som (stort set) det eneste fikspunkt – eller linje….

arkitekttegnet fritidshus i Liseleje
Det arkitekttegnede sommerhus danner nærmest en sættekasse, der fungerer som en tredimensionel ramme for udsigten. Det er ikke et idyllisk guldaldermaleri med bløde bakker og bøgetræer, men et minimalistisk landskabsmaleri ala Piet Mondrian, der møder ens blik. Derfor synes jeg også, at husets stramme, underspillede, maskinarkitektur passer fantastisk til motivet…. Der er sublim længsel i den horisont…. 😀

Skrænten i Liseleje
arkitekttegnet fritidshus i Liseleje

I en kompleks moderne verden er det næsten helt befriende, når noget er så enkelt og lige til….. Så tak til arkitekten Søren Schødt for at holde det enkelt og lade landskab og natur tale.

Plantegning af det arkitekttegnede sommerhus på Haldsvej 12B i Liseleje. Huset er på 97 m2 og terrassen ca. 40m2. Grunden er på 2.571m2. inkl. skrænt. Du kan se et matrikel kort HER (lidt langsom loadtid….)

Huset er til salg hos Adam Schnack, ejendomsmægler

Alle foto i indlægget er fra ovennævnte mægler. Fotograf: Lars Gundesen. Tak for lån 😀

Se fritidshusets placering på Google maps:

Til forsiden

Del gerne...