Den er ‘feeej’…

Den er ‘feeej’…

Den er ‘feeej’… 1920 1280 Vildmedhuse.dk
Fredet lejlighed til salg i Helsingør, Nyklassicistisk lejlighed til salg. hyggeligt gårdrum

HUSET HER FRA 1870 LIGGER I HELSINGØR, OG DEN LEJLIGHED DER LIGGER I STUEETAGEN… DEN ER ‘FEEEJ’ [fed], SOM VI SIGER I AARHUS…

Der er stemning, atmosfære eller sjæl om man vil. Arkitekturen er stram og enkel nyklassicistisk med nogle fine farver, der sammen med gårdrummets mosbegroede pigsten fuldender det romantiske udtryk.

Fredet lejlighed til salg i Helsingør, Nyklassicistisk lejlighed til salg. hyggeligt gårdrum

Som jeg afsluttede mit seneste indlæg Fisker-hygge med at påpege, er der nok en ret klar oplevelsesmæssig kobling mellem det, vi kalder romantisk stemning og så hygge, når vi taler om boliger. Men ligeså hyggeligt dette gårdrum er i sin romantiske atmosfære, lige så cool er lejlighedens interiør.

Lækkert køkken, urbant køkken,

Hvis man ikke lige kunne se Helsingørs købstadsidyl uden for vinduet i køkkenet, kunne man forledes til at tro, at man befandt sig i en pulserende metropol. Romantikken er forvandlet til moderne urbanitet. Det er tydeligt, hvor fleksibel den nyklassicistiske arkitektur faktisk er. Den kan rumme mange tiders brug og indretning på grund af dens enkle rytmiske og modulære opbygning.

Lækkert køkken, betonbordplade i køkken

Der er liv i denne lejlighed – og beton 🙂 – Det er fedt. Som arkitekt hører jeg ind imellem fra kritikere, at arkitekttegnede boliger bliver livløse udstillingshjem og, at hele bydele kan blive for pæne og overdesignede. Jeg kan sagtens følge denne kritik og synes netop, at en lejlighed som denne er et bevis på den rigdom, der opstår når ‘beboerne’ rykker ind og begynder at indtage arkitektens ryddelige fantasier…. 🙂

lækker tv stue, hvidmalede gulve, smuk stue

Superflot rum. Der er skåret hul ud til entréen, så der skabes visuel kontakt og lysindfald. Det er også interessant at se, hvordan et absolut hvidmalet rum kan komme til live, hvis der anvendes godt med farve og tekstur i indretningen. Rummet bliver så en art ‘grundrum’, der lader apteringen stå frem. Jeg er i øvrigt vild med de gule lamper øverst på væggen i gangen.

drengeværelse

Akkurat som i køkkenet emmer dette rum af liv og leg på en rumlig hvid baggrund….

festligt vindue
planskitse, arkitekttegning

Planskitse af lejlighedens 110m2

Lejligheden er til salg hos Danbolig Helsingør

Alle foto i indlægget er fra ovennævnte mægler.

Se lejlighedens placering på Google Maps:

Del gerne...