Den urbane Skovhytte

Den urbane Skovhytte

Den urbane Skovhytte 1920 1280 Vildmedhuse.dk
Arkitekttegnet hus, arkitekttegnet renovering af gammelt hus, Skifer shingles

MANGE DANSKE BYBOER DRØMMER OM AT FLYTTE PÅ LANDET. FAKTISK SKULLE HVER FEMTE BYBO I FØLGE BOLIGEJERNES VIDENSCENTER BOLIUS GÅ RUNDT MED DENNE STILLE DRØM….

Jeg er en af dem, kan jeg godt afsløre, og derfor er jeg glad for at kunne vise dette arkitekt-ombyggede hus i Skibet ved Vejle. Huset er totalrenoveret og energioptimeret i 2011-2012. Det fascinerende ved resultatet er, at huset både er råt, hyggeligt og landligt; samtidig med at det er raffineret, smukt, urbant og højteknologisk. Det bedste af to verdener… 😀

Arkitekttegnet hus, arkitekttegnet renovering af gammelt hus, Skifer shingles

Hovedhuset, der er iklædt skifer shingles, ligger på en sydvendt skråning, men hægter sig på det nordvendte ankomstareal med en træbeklædt sidelænge. I forbindelse med renoveringen i 2011-12 har man på hovedhuset bevaret kampestenssoklen fra det oprindelige hus, hvilket er med til at give huset tyngde og den førnævnte rå, skovhytte-atmosfære.

Skifer, kampesten og træ
De tre facade materialer: skifer, kampesten og sort malet træ.
Arkitekttegnet hus, arkitekttegnet renovering af gammelt hus, Energioptimering

Den rå, skovhytte-atmosfære spiller op mod husets fine overordnede proportionering, der instinktivt opleves ved første øjekast. Det varer dog ikke længe inden, man også bemærker de to funkisinspirerede hjørnevinduer, der giver den skiferklædte stueetage en næsten naturstridig lethed. Stålterrassen står også let og spinkel mod skiferfacaden og kampestenssoklen. Igen en dialog mellem det rå, rustikke og det forfinede, urbane.

Arkitekttegnet hus interiør. Lys stue med siddeniche i vinduet, dyb vinduesniche

…og samme raffinerede dialog synes at gå igen indenfor: I forbindelse med totalrenoveringen er huset energioptimeret og de oprindelige facader pakket ind i isolering og ny facadebeklædning. Det resulterer i nogle tykke vægge, der ofte forbindes med gamle tunge og mørke bygninger, MEN det er absolut ikke tilfældet her. Jeg synes, at de dybe vindueslysninger eller åbninger netop giver interiøret en helt særlig arkitektonisk identitet. Træbeklædningen og hynderne inviterer en til at sætte sig i ‘vinduesnichen’ og kigge ud på det landskab hver femte bybo drømmer om….

Stue med ovenlys, dybe vinduesnicher foret med træ.

Fra den sydvendte stue er der direkte adgang til den hævede terrasse med udsigt over landskabet.

Køkken i arkitekttegnet villa, køkken med siddenicher i vinduet

De dybe vinduesnicher går igen i hele stueetagen – også i køkkenet. Et fantastisk stærkt identitetsskabende arkitektonisk element, der både har en æstetisk, praktisk og social funktion: Smukt lysindfald, ekstra siddeplads og så er der altid plads til et par snakkende familiemedlemmer, mens man laver mad… 😀

annonce
arkitekttegnet hus, totalrenoveret villa
Lys stue i total renoveret villa

Husets stueetage består af flere rum i åben forbindelse. Det er kun små markeringer, der indikerer overgangene. F.eks. et par trin, et skift i gulvbelægningen eller en markering i loftet af hvor, der tidligere stod en væg. De hvide vægge, de karakteristiske vinduesnicher og plankegulvet binder rummene sammen i én kompleks rumoplevelse.

væg beklædt med finérplader
Kontor med finér på væggene

Husets nordvendte længe har sin egen interiøridentitet med finérbeklædte vægge og terrassefliser på gulvet. Et mere rustikt udtryk – Det er her der arbejdes – gætter jeg på….

Repos med ovenlys i arkitekttegnet villa

Husets overetage er som stueetagen fin, lys og hvid. Trapperummet er i åben forbindelse med underetagen og de store sydvendte ovenlys kaster lys ned på stuen.

Badeværelset på overetagen er som resten af husets interiør let og næsten luftigt. Dejligt med en ‘vovet’ lys turkis flise og terrazzo gulv.

Smuk kampestenskælder i renoveret hus

Og…hov. Hvad er nu det? Det er husets kælder, hvilket igen giver næring til min analogi om dette hus som et dynamisk sammenstød mellem den gamle skovhyttes landlige univers og den urbane high-tech bolig. Hvem vil ikke gerne have vinkælder her… (se i øvrigt mit indlæg Mols Bjerge HER)

Arkitekttegnet plan, skitse, håndtegnet plan

Planskitse af husets 2 etager på i alt 275 boligkvadratmeter; hertil kommer kælderen på 100 m2, samt en dobbelt garage og et mindre skur. Så det er ikke plads der mangler… Heller ikke på den 6.200m2 store naturgrund.

Huset er til salg hos EDC Domus i Vejle

Alle foto i indlægget er fra ovennævnte mægler – tak for lån 🙂

Se huset på Google Maps:

Annonce – Montanastore har masser af lækre arkitekttegnede interiørprodukter – tag et kig.

Del gerne...