Materiale vs farve

Materiale vs farve

Materiale vs farve 1920 1280 Vildmedhuse.dk
Arkitekttegnet bolig i Juelsminde, Rustik arkitektur

MATERIALITET VERSUS FARVE KUNNE NÆSTEN VÆRE TEMAET FOR DETTE HUS. Hvorfor dog? Mokkabrune sten og blåsort træværk står da ikke i kontrast til hinanden. Nej, men det synes jeg, at Mokkabrun og lys turkis gør…? Jeg har snydt lidt og ændret på husets farvesætning på fotoet ovenfor (har også lige fjernet en gipsløve der vogtede indgangen). Den nuværende farvesætning ses på fotoet her under:

Arkitekttegnet bolig i Juelsminde. Farvesætning af hus

Det er måske bare mig…. Men den blå er lidt for ‘kæk’ til husets materielle tyngde. Det er som om farven hører hjemme i et pastelfarvet sommerhusområde fra midt 80’erne, mens resten er fra midt 70’ernes bløde brutalisme. Døm selv…. MEN huset er lækkert og jeg er vild med det ! … Det er opført i 1978 og ligger i Juelsminde ved den Østjyske østkyst. (se mit andet indlæg om “brutal romantik”) Og se nu hvad der åbenbarer sig indenfor:

Rustikt køkken alrum, Klinkegulv, Bolig med karakter
Rustikt 70'er hus, Arkitekttegnet bolig i Juelsminde, beton i huset

Råt! – her er det materialernes tekstur og farve, der træder frem. Den hvide væg danner baggrund, men har stadig sin egen tekstur gennem vandskuringen. Loft og gulv er varme gyldne farver, der bløder de ellers hårde materialer op. Betonoverliggerne er godt overdrevne i deres dimensionering, hvilket er et af de karaktergivende elementer i huset. Og så er cirkelformede vinduer da bare fedt – specielt fordi rammerne er i beton…!

Rustikt køkken alrum, grove klinker
Smuk pejs i beton

Stor-osende betonpejs. Boliguniversets svar på bilverdenens Chevrolet Corvette fra 1978. Stadig rå og smuk. Brændstoføkonomi og udledning er ikke noget vi tale om her …. Det er atmosfæren der tæller.

Vægbeklædning i fyrretræ, Arkitekttegnet bolig i Juelsminde

Træbeklædning vinder i disse år igen indpas i boligindretningen. Det er forståeligt, med den varme og taktilitet dette giver boligens rum. Her er er det godt løst med brug af fyrretræ i både loft og på vægge. For mange træsorter i samme rum eller hus kan skabe visuelt kaos, når tekstur, farver og åretegninger stritter i alle retninger.

Skabsvæg i rustikt hus. Arkitekttegnet bolig i Juelsminde

Små niveauforskydninger i husets arkitektur underbygger husets rumlige og funktionelle hierarki. Man går ‘ned i’ soveværelset…. Iøvrigt en smuk skabsvæg

Arkitektskitse, planskitse

Planskitse af husets 193m2. Ud over selve huset er der også en stor garage/carport.

HUSET ER SOLGT. Var til salg hos Home Juelsminde. Sagsnr: 645S00015

Alle foto i indlægget er fra ovennævnte mægler. Farveændringerne har jeg selv foretaget i Photoshop.

Se husets placering på Google Maps:

Del gerne...