Cool idyl

Cool idyl

Cool idyl 1920 1280 Vildmedhuse.dk
Arkitekttegnet bolig til salg i Ebeltoft, stråtækt hus, Ebeltoft idyl

‘Cool idyl’ svarer lidt til at sige kold hygge…. Giver det mening? Ja – det synes jeg faktisk det gør i dette stråtækte hus i Ebeltoft. Huset er opført i 1969 og renoveret i 2002, hvor overetagen og bl.a. de markante glaskarnapper kom til. I huset mødes bondehustypologien (det hvidpudsede stråtækte) og det modernistiske hvide skarpe udtryk (hvide gipsvægge og store glasflader i smalle rammer.) Og det giver en helt særlig velfungerende atmosfære efter min mening. Men døm selv…

Arkitekttegnet bolig til salg i Ebeltoft, stråtækt hus, Ebeltoft idyl, glaskarnapper

Kontrasten i det arkitektoniske udtryk er til at få øje på her. Skodderne er næææsten et levn fra en tyrolerhytte. Men igen – det fungerer her.

Arkitekttegnet bolig til salg i Ebeltoft, stråtækt hus, glas karnapper, stålaltan,

Den skarptskårne karnap med altan stå i kontrast til underetagens hvide trærammevinduer. Men helheden er alligevel overbevisende. Det er virkelig cool idyl – Et vidne om at stilarter er til for at berige hinanden – når det går godt 🙂

Det er ikke lige denne type dobbelthøje rum jeg ville forvente at finde, når jeg træder ind i dette hus. Alt er skarpt og hvidt og glaspladerne der skærmer mod at falde ud fra 1. sal er indrammet i tynde metalskinner. Næsten high tech… Og så skimter man alligevel hanebåndsspærrene i træ øverst oppe.

Smuk repos, smuk reol i dobbelthøjt rum
hyggelig spisestue, bolig i Ebeltoft

Stuen med den tunge stenpejs er jo ren bondehusidyl og man glemmer lidt at huset er opført i 1969. Balancen i brugen af arkitektoniske elementer er virkelig overbevisende synes jeg. Men det bæres også flot frem af kvaliteten af materialer og løsninger der er anvendt. Se f.eks. hvor flot en inddækning af et ovenlys i et stråtag kan være:

ovenlys i stråtag, smuk detalje

Det er næsten så flot at det er en skam at man ikke kan sidde foran pejsen i stuen og nyde det… Her må man nøjes med udsigten over Mols landskabet og Ebeltoft.

planskitse, arkitekttegning, håndskitse

Plantegning over husets ialt 218m2. Ud over selve huset er der også et lille anneks i sammenhæng med en garage.

Huset er til salg hos Home Aarhus City. Sagsnr: 6200000060

Alle foto i indlægget er fra ovennævnte mægler.

Del gerne...