Stald med zinkskuffe?

Stald med zinkskuffe?

Stald med zinkskuffe? 3000 2000 Vildmedhuse.dk
Fritidshus, arkitekttegnet

En arkitektonisk cyborg på Mors…? eller et ‘Husmandssted med zinkskuffe… Det er let at finde på morsomheder om arkitektur med kant og eksperiment. Men når det lykkedes så godt som i dette arkitekttegnede fritidshus på kanten af Limfjorden, så synes jeg, at letkøbte morsomheder burde forstumme. Jeg er netop vild med huset her, fordi det gør en dyd ud af vise, hvad der er nyt, og hvad der er gammelt eller originalt, om man vil. Det skaber en arkitektonisk, visuel dialog i hjernen på beskueren. Samtidig styrkes denne dialog af, at husets nye tilbygning bare afslutter den geometri, der allerede er etableret med det eksisterende hus. Det er ét længehus. Ikke et hus med en ny forskudt tilbygning eller en påsat cedertræskasse.

arkitekttegnet fritidshus sommerhus

Husets nyere historie er fra 2007, hvor det blev omdannet fra husmandssted med stald til fritidshus. Historien kan læses på Berlingske’s hjemmeside HER.

Husets indre er nærmest rent som et protestantisk kirkerum 🙂 Overgang mellem nyt og gammelt er synligt i overfladestrukturen, hvor kampestensvæggenes ‘knottede’ overflade ses i den gamle del af huset. Men ellers går de hvide overflader igen på væg og loft i hele huset. Dette giver et meget luftigt og let udtryk, der helt sikkert står i stærk kontrast til den rumlige oplevelse, da huset var et husmandssted med stald. Læg også lige mærke til det flotte teglgulv. Det er flot og råt!

rustik stue, sommerhus

Når man står i husets nye tilbygning og kigger ind mod den gamle, oprindelige del, er det tydeligt, at der ikke er meget tilbage af husmandsstedet – udover kampestensvæggene. Der er lukket op og skabt rum både visuelt og fysisk. Bl.a. i form af en stor hems i overetagen. Men ved at åbne denne op mod det dobbelthøje rum i tilbygningen sikres et lyshav og et udkig der gør hemsen alt andet end klaustrofobisk.

lækker hems

Den lyse overetage/hems der tilfører huset ekstra 28m2

rustikt soverværelse, sommerhusstemning

Husets oprindelige del rummer de mere private funktioner som soveværelse og bad. Det gule teglgulv og de hvide vægge går igen i hele huset og sikrer sammenhæng og ro i husets indre arkitektur. Selv om huset ikke er stort, fungerer den rumlige kontrast mellem den højloftede tilbygning og den lavloftede oprindelige bygning godt. I soveværelse og bad giver det en tryg ‘hulefornemmelse’.

stue med udsigt, Limfjordsudsigt

Hvor husets oprindelig del er tung med små vindueshuller, åbner tilbygningen op mod udsigten over Limfjorden… Et plus der giver endnu mere mening til tilbygningens udformning og placering. Arkitekten bag byggeriet er i øvrigt: Arkitekt maa, Laura Mazanti.

Udsigt til vand, Limfjorden, Mors
Planskitse, arkitektskitse

Planskitse over husets 85m2. Hertil skal lægges 28m2 hems, der er stiplet ind på planen. I alt 113m2. Jeg har valgt at tegne terrasse med, da den efter min mening skal ses i umiddelbar sammenhæng med husets indre.

Huset er til salg hos: Nybolig Morsø. Sagsnummer: xxxx

Alle foto af huset er fra ovennævnte mægler.

Se husets placering på Google Maps:

Del gerne...