Atelierhus

Atelierhus

Atelierhus 2343 1562 Vildmedhuse.dk
Arkitekttegnet villa til salg i Hillerød, Unik bolig i Hillerød. Ateliervindue

HUSE BLIVER IKKE NØDVENDIGVIS BEDRE AF AT VÆRE OPFØRT I DYRE EKSKLUSIVE MATERIALER. DETTE HUS I HILLERØD FRA 1972 ER OPFØRT I GULE MASKINSTEN, BØLGEETERNIT OG KRYDSFINÉR, MEN ARKITEKTUREN ER I TOP – EFTER MIN MENING.

Box25 arkitekter, der står bag byggeriet, har helt sikkert prioriteret at bygge et hus, der oplevelsesmæssigt skilte og stadig skiller sig ud i den ensformige parcelhuslava. Resultatet blev dette arkitekttegnet atelierhus.

Arkitekttegnet villa til salg i Hillerød, Unik bolig i Hillerød. Ateliervindue. 60'er villa

Husets hovedform er korsformet, og arkitekten har ladet konstruktionen fortsætte ud af husets krop, så der dannes nogle overgangszoner mellem have og hus. Dette bidrager også til, at huset opleves mere formelt komplekst end det måske egentlig er…. Igen er det husets arkitektur, der giver oplevelsesmæssig merværdi og ikke dets materialer.

ateliervindue. lys stue med stort vindue, Arkitekttegnet villa til salg i Hillerød, Unik bolig i Hillerød. Ateliervindue
Ateliervindue. Bolig med ateliervinduer. atelierstemning
Arkitekttegnet villa til salg i Hillerød, Unik bolig i Hillerød. Ateliervindue

Atelierrummet midt i huset er stort og udgør klart husets vigtigste rum. Både organisatorisk og arkitektonisk, rumligt. Det er efter min mening et fantastisk rum – masser af dejlig spildplads som nogle mæglere i Hammerslag elsker at kommentere negativt på. Rumhøjden er klart en meget udansk ekstravagance, der næsten virker helt ude af proportioner med husets fysiske størrelse i øvrigt. Men det er jo netop det, der er så fedt i al sin ufornuftige enkelhed.

Arkitekttegnet villa til salg i Hillerød, Unik bolig i Hillerød. Ateliervindue

En af de arkitektoniske greb, der virker rigtig fint, for mig at se er, at man kan aflæse husets konstruktion i valg af materialer. Loftet i det store atelierrum er beklædt med krydsfinérplader ned til der, hvor den møder den murede skillevæg, der så er pudset og malet hvid. I mange nyere parcelhuse er både vægge og lofter hvide uden antydninger af, hvad der er bag dem og uden stoflighed. Det kunne gøres mere interessant.

Planskitse, arkitekttegning

Planskitse af husets 145m2. Der er yderligere en lille kælder på 15m2. Huset ligger på en grund på 1.372m2. Ateliervinduet er stiplet ind i tegningen i stuen og vender mod nord.

HUSET ER SOLGT. Var til salg hos Estate Hillerød

Alle foto i indlægget er fra ovennævnte mægler.

Se husets placering på Google Maps:

Del gerne...