‘Romersk’ atriumhus i Herning

‘Romersk’ atriumhus i Herning

‘Romersk’ atriumhus i Herning 1920 1280 Vildmedhuse.dk
Lækkert arkitekttegnet hus i Herning, Gårdhus, sedumtag

En omfavnende arkitektur….. er nok det der bedst beskriver dette smukke atriumhus fra 1974 i Herning. Husets overordnede formgivning ‘skyder ryg’ mod nord og danner på denne måde et beskyttet, omfavnet rum mod syd. Jeg er vild med husets formgivning og dets middelhavsinspirerede simple udtryk. Vægge og lofter er hvide mens gulvets rå fliser giver tyngde så huset ikke ‘svæver væk’. En rustik tyngde der også findes i husets sedumtag. Det er dejligt at se et hus forankret mellem store træer der ellers er en sjældenhed i de fleste udstykning – særligt nye.

Lækkert arkitekttegnet hus i Herning, Gårdhus, sedumtag
Lækkert arkitekttegnet hus i Herning, Gårdhus, teglstensgulv, lys stue

De store åbne vinduespartier i det arkitekttegnede hus er alle placeret mod husets indre gårdrum, og man er derfor ikke generet af eventuelle indkig. Samtidig understreger det også den næsten glidende overgang mellem inde og ude. Et fænomen der først kom ind i dansk arkitektur med modernismens interesse for mennesket som biologisk væsen med behov for lys og luft. Huset skulle altså ikke kun skærme for naturens vildskab, men nu også lukke den sunde friske luft og sollyset ind. Det daglige liv i huset kan på den måde (ideelt set) flyde mellem gårdrummet og alrummet. Gårdrummet er på den måde en integreret del af husets plan, hvilket er hele ideen bag et atriumhus… 😀

 Lækkert arkitekttegnet hus i Herning, Gårdhus, glasgang, villa

Selv husets fordelingsgang har glæde af de store vinduespartier mod det private gårdrum. Fordelingsgangen i huse fra 1950’erne og frem var ellers typiske mørke korridorer midt i huset.

planskitse, arkitekttegning, håndskitse

Planskitse af husets 223 m2.

Huset er SOLGT – var til salg hos EDC Niels Kofoed & Ib Schiermer A/S. sagnr: 70705074

Alle foto i indlægget er fra ovennævnte mægler.

Se husets placering på Google maps:

Del gerne...