Bornebusch

Bornebusch

Bornebusch 2000 1333 Vildmedhuse.dk
Bornebusch villa til salg, Arkitekttegnet hus til salg, Danmarks smukkeste huse

DETTE ER EFTER MIN MENING ET AF DE SMUKKESTE HUSE DER NOGENSINDE ER BYGGET I DANMARK

– men det koster desværre kr. 22 mio. og jeg burde sådan set slet ikke vise det, da jeg som udgangspunkt sorterer huse, der koster mere end kr. 10 mio. fra i min søgninger – MEN huset her bliver jeg NØDT til at vise. Jeg har i mange år syntes at det var fantastisk. Se og døm selv… Det er nu afdøde arkitekt Gehrdt Bornebusch, der er arkitekten bag. Huset blev opført i 1970 for familien Hoff i Søllerød.

Bornebusch villa, Arkitekttegnet hus til salg, Danmarks smukkeste huse i Søllerød. Smuk terrasse med pejs

Huset er et teglstenshus organiseret omkring en central stue, der oplevelsesmæssigt fortsætter ud i en terrasse. Omkring disse rum ligger værelser og servicerum som køkken og bad. Dog ligger der i forlængelse af stuen mod nord en stor forsænket pejsestue med udsigt over haven. Det er et stort hus og dimensionerne både rumligt og konstruktivt understreger dette. Taget bæres af tunge store synlige limtræsdragere, der strækker sig gennem flere rum. Men der mangler aldrig lys.

Bornebusch villa Hoff, Søllerød. Teglgulv, smukt rum, arkitekttegnet

Gulvet i huset er tegl og fortsætter fra de indre rum ud og danner gulv på terrassen. Farverne er begrænset til naturfarverne i tegl og træ, samt de cementgrå filtsede vægge. Løse elementer som skabe, skydedøre har kraftige signalfarver i gul og orange. Vinduesrammerne er mørk røde.

Bornebusch villa Hoff, Søllerød. Teglgulv, smukt rum, arkitekttegnet
Bornebusch villa Hoff, Søllerød. Teglgulv, smukt rum, arkitekttegnet, pejsestue

Det er storslået!

Bornebusch villa Hoff, Søllerød. Teglgulv, køkken, arkitekttegnet

Køkkenet er efter min mening svært at finde meget smukkere i dag. Det er et bevis på, at arkitektonisk kvalitet holder – huset er trods alt næsten 50 år gammelt…

Bornebusch villa Hoff, Søllerød. Teglgulv, smukt rum, arkitekttegnet
Bornebusch villa Hoff, Søllerød. Teglgulv, smukt rum, arkitekttegnet
Bornebusch villa Hoff, Søllerød. chaussé sten, rådhusvin, arkitekttegnet

Gehrdt Bornebusch har kreeret flere smukke bygninger ud over huset her. Man kan f.eks. kigge på hans eget fantastisk sommerhus i Odsherred eller Holbæk Seminarium. Bornebusch var i en kort periode fra 1949 til 1954 ansat hos Arne Jacobsen. Det var i årene lige efter, han blev færdiguddannet fra Kunstakademiets Arkitektskole. Man kunne jo godt gætte på, at dette har givet en arkitektonisk, kvalitativ prægning…. Ikke fordi Bornebusch’s arkitektur ligner Arne Jacobsens, men simpelthen fordi der er arbejdet med og tænkt grundigt over arkitekturen her. Tror jeg….

Der findes i bogen nedenfor en gennemgang af Villa Hoff med mange fine billeder, der viser huset fuldt møbleret. Bogen rummer desuden mange andre flotte skandinaviske huse, så den er en investering værd:

Scandinavian Modern Houses book
Arkitekttegnet planskitse, Bornebusch villa Hoff

Planskitse af husets 361 m2 stueetage. Der er yderligere 140m2 kælder som ikke er tegnet med her.

Huset er SOLGT – var til salg hos Lilienhoff

Alle foto i indlægget er fra ovennævnte mægler

Se husets placering på Google Maps

Del gerne...
1 kommentar