elektrisk….

elektrisk….

elektrisk…. 1920 1280 Vildmedhuse.dk
Elværk som bolig til salg. Her er mulighed for fed industristemning i hjemmet. Kulturarv. retrofit.

Et håndværker tilbud… er måske det første du tænker, når du ser fotoet af det gamle elektricitetsværk i Sdr. Stenderup ved Kolding. Men der findes håndværkertilbud, der er noget gammelt lort, og så findes der håndværkertilbud, der er en gammel kulturarvskat fuld af æstetik og historie. Elektricitetsværket er så afgjort det sidste. Det er en fantastisk smuk bygning, der desværre har fået lov at forfalde efter at dens funktion er blevet overflødig. Rundt om i landet findes mange af denne slags bygninger. Heldigvis finde de ofte nyt liv med nye funktioner som kulturhus eller f.eks. bolig som her. Hurra for det.

Smuk kulturarvdetalje i det gamle elværk ved Kolding. Indgangen til boligen. Elektricitetsværk

Når man kommer lidt tættere på bygningen kan man både se forfaldet, men også de fine detaljer fra 1908. Læg f.eks. mærke til granitkonsollerne der sidder på hver side af døren og granitoverlæggeren med ordet Elektricitetsværk indhugget. Der til kommer det smukt udførte murerarbejde med buerne over døren. Bygningen er ifølge Home Kolding klassificeret som bevaringsklasse3, hvilket betyder, at der ikke uden kommunens godkendelse må ændres på bygningens ydre. Det er historiens vingesus, der møder mulighedernes land…. 🙂

Imponerende rum med mange muligheder. 9 meter fra gulv til loft

Og når man så træder ind….. woooow – her er der rum for at realisere egne arkitektoniske ambitioner om New Yorker-, pakhus-, industrinostalgi. Det er jo ikke mange boliger, der starter deres tilblivelse med arkitektoniske rammer af denne kaliber. Drømmene kan her få frit spil. Der er 9 meter fra gulv til loft….. og mega råt!

Køkken alrum med 9 meter til loftet. Bolig i gammel bygning. Kulturarv som bolig

Bygningen er sat til salg som et projekt. Dvs. at ejer allerede er i færd med at renovere bygningen, og at man derfor ikke skal møde op med murerske og trillebør på overtagelsesdagen. Det synes jeg gør ejendommen ekstra interessant, da det umiddelbart kan virke som lidt af en mundfuld at gå i gang med – uanset begejstringen.

Renoveringsprojekt med store muligheder
planskitse, arkitekttegning, håndskitse
planskitse, arkitekttegning, håndskitse

Plantegninger over elektricitetsværkets fremtidige indretning. Stueetage øverst og overetage nederst. Ialt 225m2 bolig.

Huset er til salg hos Home Kolding, Slotsallé: Sagsnr. 613C00171

Alle foto i indlægget er fra ovennævnte mægler.

Se husets placering på Google maps:

Del gerne...