Huset på øen

Huset på øen

Huset på øen 1920 1280 Vildmedhuse.dk
Lækker villa på Samsø, Arkitekttegnet hus

Rustikt, middelhavsinspireret arkitektur….

Dette hus på Samsø er jeg vild med! Huset er bygget i 1976 og ligger på en fantastisk vestvendt grund lige ud mod kysten. Husets arkitektur har klare aner til flere danske arkitekters huse fra 60’erne og 70’erne. Bl.a. Jørn Utzons Romerhuse i Helsingør opført 1957-61. Arkitekturen henter inspiration fra enkelheden i traditionel middelhavsarkitektur og vender denne enkelhed til en sansemæssig luksus efter min mening. Tegl og træ er det gennemgående materiale.

Romerhusene i Helsingør af Jørn Utzon, Foto: Jørgen Jespersen, 2007
Arkitekttegnet hus på Samsø
Fantastisk stue, arkitekttegnet stue, lækkert hus, vilde huse

Det store dobbelthøje opholdsrum indeholder forskellige zoner markeret med små niveauskift i belægningen. Det er megalækkert… Den sorte kube i midten af rummet er et fysisk og visuelt omdrejningspunkt for hele rummet. Her finder man også brændeovnen der som i gamle huse udgør ‘hjemmets arne’.

Arkitekttegnet hus på samsø, vilde huse, lækre hus

Et af de arkitektonisk interessante elementer i huset er de rammeløse vinduer. Læg mærke til hvor meget lys der faktisk ‘flyder ind’ i stuen og hvor uhindret udkigget er. Man glemmer næsten at der er vinduer i huset…..


planskitse, arkitekttegnet

Planskitse over husets grundplan. Den stiplede linje til venstre i stuen viser hvor balkonen er i den dobbelthøje stue.


Huset er til salg hos EDC Samsø: Sagnr. 83202681

Alle foto i indlægget er fra ovennævnte mægler. Undtaget foto af Utzons Romerhuse


Se placering på kort:

Del gerne...
2 kommentarer
  • Det her hus må have samme arkitekt som huset udenfor Billund, som du også har skrevet om. Du ved ikke hvem arkitekten er, vel?

    • Hej Sara – jeg har tænkt præcis det samme. Faktisk opdagede jeg det, da jeg sad og kiggede på plantegningen af huset ved Billund – det virkede bekendt. Jeg gætter også på samme arkitekt. Og nej jeg ved desværre ikke hvem, men det kunne være super at sætte navn på værket mvh Anders