Fragmenter

Fragmenter

Fragmenter 1920 1280 Vildmedhuse.dk
Arkitekttegnet villa til salg i Bæverskov, spændende 70'er arkitektur

Fragment betyder i følge den danske ordbog løsrevet eller ufuldstændig del af en større sammenhæng. Den beskrivelse synes jeg kendetegner dette hus i Bjæverskov tæt på Køge fra 1972 meget godt. Det er som om, husets velkendte arkitektoniske dele er revet fra hinanden og så stillet sammen igen med klar markering af, at de fortsat er enkeltdele i en større sammenhæng: Tagetagen er skåret op i seks dele og flyttet ned på jorden. Ydervæggene er skubbet ind i midten mellem tagetagens dele, så tagetagens skråloftede rum nu har direkte, vandret adgang til stueetagen. Forvirrende eller megaspændende?

Arkitekttegnet villa til salg i Bæverskov, spændende 70'er arkitektur

Jeg hælder mest til megaspændende. Der skabes nogle fantastiske rum og ikke mindst mellemrum i husets fragmenterede arkitektur. Faktisk fem små terrasser godt gemt og med direkte adgang fra de enkelte rum.

Arkitekttegnet villa til salg i Bæverskov, spændende 70'er arkitektur
rustikt køkken, arkitekttegnet 70'er hus

Husets semioffentlige rum køkkenet ligger i husets nord-syd gående kerne. Alle ‘tagrummene’ er hægtet på denne samlende kerne, der i sin teglstensarkitektur afspejler den tyngde der hører med til at være… kerne.

Rustikt køkken, arkitekttegnet bolig tæt på København

Valget af tunge materialer i kernens arkitektur betyder selvfølgelig ikke, at rummet så er mørkt og tungt. Lyset strømmer derimod ind ad ovenlys der sætter den vandskurede vægs relief i spil. Det skaber taktilitet og visuel oplevelse.

stue med skråloft
Kontor med store vinduer

I ‘tagrummene’ hersker træ som det fremtrædende materiale sammen med glas. Alle vinduer vender ud til mellemrummene mellem ‘tagrummene’ og dette giver huset et introvert, privat præg.

arkitekttegnet bolig, håndskitse, planskitse

Planskitse over husets 173m2. Jeg har for princippets skyld fremhævet terrasserne, der samtidig er mellemrummet mellem det, jeg kalder ‘tagrummene’. Terrasserne er i øvrigt placerede så, der både er morgen- og aftenterrasser.

Huset er til salg hos BoligOne Dysted & Fobian ApS

Alle foto i indlægget er fra ovennævnte mægler.

Se husets placering på Google Maps:

Del gerne...