Missionshuset

Missionshuset

Missionshuset 998 665 Vildmedhuse.dk
Missionshus til salg i Tylstrup, Aalborg

DEN DANSKE FOLKEKIRKE FUNGEREDE EN GANG SOM SOCIALT SAMLINGSPUNKT FOR BORGERE I BY OG PÅ LAND, MEN SÅDAN ER DET IKKE LÆNGERE, OG MANGE AF KIRKENS BYGNINGER STÅR DERFOR TOMME TILBAGE.

Heldigvis forvandles nogle af disse til smukke boliger som denne i Tylstrup, Nordjylland. Bygningen fra 1933 fungerede oprindeligt som menighedshus, hvilket forklarer den kirkelige arkitektur med nygotiske referencer. Bygningen er bevaringsværdig klasse 3, hvilket vil sige, at den vurderes som en af: de bygninger, som i kraft af deres arkitektur, kulturhistorie og håndværksmæssige udførelse er fremtrædende eksempler inden for deres slags. (kilde:www.kulturarv.dk)

Bevaringsværdigt missionshus, teglstensvæg, flot murværk

Denne type bygninger er som regel af meget høj håndværksmæssig kvalitet – oprindeligt. Murværket på billedet ovenfor er et godt eksempel på dette. En klassificering som bevaringsværdig kan være med til at fastholde denne kvalitet, når bygningen renoveres.

REKLAME
Stue i gammelt missionshus

Husets indre afslører også, at der ikke er tale om en helt almindelig bolig. De store vinduer med gotiske spidser og det højloftede rum klinger næsten af salmesang… Intet kan tage fra dette rum, at det er særligt og smukt. Lidt blasfemisk med tv’et som alter måske 🙂

stue i gammelt missionshus.
køkken i gammelt missionshus

Loftet hvælver sig op og giver en fantastisk loftshøjde og -form. Jeg synes, at det er fedt, at man har valgt en lidt rustik indretning i huset og fastholdt nogle store tværgående rum. Det understreger kvaliteterne i bygningen – også som bolig. Køkkenet her består af elementer sat ind i murede og hvidmalede rammer. Det understøtter en uprætentiøs, næsten protestantisk stemning.

køkken i gammelt missionshus

Hvis man er vild med denne type bolig, findes der efterhånden nogle ret gode eksempler som dette. Her er et i Sdr. Bjert ved Kolding der har været vist i Bo Bedre og på Danske Boligarkitekter.

gammelt missionshus ombygget til bolig, til salg

Jeg savner lige en lidt mere spændende have her. Man kunne jo lade sig inspirere af et klosterhavetema, med mur omkring og små bede…. 🙂

plantegning
plan fra www.thorkildkristensen.dk

3d plantegning af husets 152m2

Huset er til salg hos Thorkild Kristensen, Aalborg

Alle illustrationer i indlægget er fra ovennævnte mægler

Se husets placering på Google Maps:

Del gerne...