Stoooort hus

Stoooort hus

Stoooort hus 3000 2000 Vildmedhuse.dk
Moltrup Mejeri, bolig i gammelt mejeri, unik bolig

Det tidligere Mejeri i Moltrup ved Haderslev er en stor bolig…. og flot renoveret. Med en m2 pris på kr. 6.884,- er det umuligt at bygge nyt til samme pris…. Men det er jo selvfølgelig ikke kun de kvantitative fordele der gør mig vild med det her hus. Det er bygningens store rum og særligt den måde husets centrale rum er udformet på. Køkkenet danner i de fleste hjem stedet arne. Stedet hvor familien samles og mødes. Og det er for mig at se vigtigt, at man holder fast i, at et hjem har et ankersted. Og dette sted må gerne være noget særligt, så man understreger i arkitekturen, at her er et meget vigtigt og skattet sted i vores hjem.

Moltrup Mejeri, bolig i gammelt mejeri, unik bolig, lækkert køkken

Og det er netop hvad man har valgt at gøre i det gamle mejeri. Køkkenet flyder sammen med stuer og spisestuer på flere åbne niveauer. Dvs. man udnytter de store rum til at skabe flere sammenhængende ‘steder’ i huset. Trappen og de gråblå stålkonstruktioner er det sammenbindende arkitektoniske element i dette komplekse rum. Det er virkelig flot løst.

Moltrup Mejeri, bolig i gammelt mejeri, unik bolig, lækkert køkken

Spisestue i visuel sammenhæng med køkken og spisekrog. Man kan se trappen der fører ovenpå til stuerne. Betongulvet og trappen er med til at fastholde stedet industrielle ophav – tak for det.

Stue i gammelt mejeri, Moltrup Mejeri, bolig i gammelt mejeri, unik bolig

Stuerne på øverste niveau nyder godt af de fire ovenlys, der er med til at give rummet højde og lethed – hele vejen ned til køkkenet. Og den gode plads understreges af hvor lidt flyglet fylder i stuen….

Moltrup Mejeri, bolig i gammelt mejeri, unik bolig

Badeværelset er som alle andre rum i huset stort. Men der er en konsekvent designlinje fra køkkenet og det centrale rum. Betongulv, sorte elementer med profilfront og så titter den gråblå farve frem på bænken til højre i billedet.

Moltrup Mejeri, bolig i gammelt mejeri, unik bolig, lækkert værksted

Hvis man nu ikke synes man kan finde sin egen rolige hule i det store hus kan man søge tilflugt i værkstedet… Sådan et er der selvfølgelig også 🙂

Moltrup Mejeri, bolig i gammelt mejeri, unik bolig, god plads

Alting har sin pris og det oprindelige mejeribyggeris elegante arkitektur forstyrres efter min mening temmelig meget af værkstedstilbygningen. Til gengæld kan man også vælge at se unostalgisk på mejeriet og se det som en industristruktur, der bare udbygges gennem funktionel knopskydning. Se f.eks. det gamle elværk ved Kolding

Håndskitse, planskitse, arkitektskitse

Planskitse over det gamle mejeries 411m2. Øverst er planen over overetagen og nederst over stueetagen. Bemærk at området med spisestue og køkken er ét åbent rum med forskudte etager.

Huset er til salg hos Nybolig Haderslev, sagsnr. intet

Alle foto i indlægget er fra ovennævnte mægler.

Se husets placering på Google Maps:

Del gerne...