Typehus?

Typehus?

Typehus? 1920 1280 Vildmedhuse.dk
Arkitekttegnet typehus til salg, M2 typehus, zinkhus

Dette spændende arkitekttegnede hus er faktisk et typehus…. Jamen er typehuse ikke sådan noget 60’er, 70’er-agtigt noget med industrialisering og massefremstilling af identiske kedelige huse, der aldrig har mødt andet end et hovent blik fra arkitekterne. Nej – faktisk har arkitekter lagt pen til masser af fine typehuse og mange af de huse man i dag kan købe fra diverse byggefirmaer er faktisk også arkitekttegnede. Jeg synes måske ikke lige godt om dem alle, men lige præcis dette hus og dets ‘venner’ fra M2 huse er jeg ret vild med. Jeg burde måske skrive ‘var’, fordi M2 gik konkurs lige efter finanskrisen i 2009.

Arkitekttegnet typehus til salg, M2 typehus, zinkhus, stort glasparti, Mårslet bolig

Og det var brandærgerligt! For her var et genuint forsøg fra et entreprenørfirma på at højne den arkitektoniske ambition i typehusbranchen. Desværre var konceptet for optimistisk, og det kunne ikke bære den økonomiske modstand som finanskrisen bar med sig. Husene blev tegnet af danske top arkitektvirksomheder som Cebra, Schmidt, Hammer & Lassen, BIG, Dorthe Mandrup og, der blev virkelig eksperimenteret med det arkitektoniske udtryk indenfor enfamliehus-genren.

Zink tag og facade, arkitekttegnet bolig i Mårslet, M2 hus

Huset her er tegnet for M2 af Schmidt, Hammer & Lassen og ligger i en udstykning i Mårslet uden for Aarhus. Der ligger flere af M2’s huse i denne udstykning, og det var ikke kun husene, der blev gentænkt men også udstykningen. Husene har meget små grunde, og nogle har ingen græsplæne! – ja, hvor vildt kan det blive… 🙂 Huset her er oven i købet et zinkhus, hvor både tag og facader er i zink. Læg mærke til hvor fint et lille haveanlæg der er lige omkring huset. Husets overordnede formgivning skiller sig også klart ud fra det gængse. Der er skåret og vredet lidt i den klassiske rektangulære form, så lysindfald og rumoplevelsen bliver særlig.

Arkitekttegnet typehus til salg, M2 typehus, Stue med stort glasparti
Lyst alrum, spisestue med store vinduer, Arkitekttegnet typehus til salg, M2 typehus, zinkhus

Husets to samlingsrum ligger diagonalt nord/syd i forhold til hinanden, og begge har store vinduespartier. Husets private rum ligger på den modsatte diagonal. Rummene er højloftede og lyse. Husets klare styrke ligger i, at det simpelthen som mange af de øvrige M2 huse tilbyder huskøbere noget andet end de vanlige teglstens længe- og vinkelhuse med valmede tage – eller for den sags skyld ‘funkisvillaer’….

Hvidt køkken
Arkitekt skitse, arkitektplan, håndtegning

Planskitse over husets 186 m2. Hertil kommer garagen på 21m2 samt skur på 8m2.

Huset er muligvis SOLGT – var til salg hos Danbolig Beder. Sagsnr: 031-19-0126

Alle foto i indlægget er fra ovennævnte mægler

Se husets placering på Google Maps:

Del gerne...