“Twist”

“Twist”

“Twist” 1391 927 Vildmedhuse.dk
Friis og Moltke sommerhus til salg på Mols. Friis & Moltke arkitekter

ARKITEKTERNE FRIIS OG MOLTKE VAR VIRKELIG PROVOKERENDE ASKETISKE OG SIMPLE I DERES BOLIGARKITEKTUR. MEN PÅ EN EKSTREMT OVERBEVISENDE ÆSTETISK FACON.

Dette Friis og Moltke sommerhus fra 1969 er uhyre simpelt i dets arkitektur, men byder alligevel på et interessant “twist”.

Friis og Moltke sommerhus til salg på Mols. Friis & Moltke arkitekter

Huset ligger højt på en naturgrund med udsigt mod Mols ud over Ebeltoft vig.

Friis og Moltke sommerhus til salg på Mols. Friis & Moltke arkitekter

Men det arkitektoniske interessante “twist” ved huset er at Friis og Moltke har taget en traditionel længehustype med høj rejsning og ‘revet taget af’, drejet det 90 grader og sat det ned igen. Som vist i diagrammet nedenfor. Sidemurene er desuden skudt frem (lille rød pil), så der dannes to afskærmede uderum.

Friis og Moltke sommerhus til salg på Mols. Friis & Moltke arkitekter. princip diagram
Friis og Moltke sommerhus til salg på Mols. Friis & Moltke arkitekter. Interiør

‘tagrummet’ er højloftet og gennemlyst som det hedder. De store gavlvinduer er orienteret øst/vest, så morgen- og aftensolen står lige ind. Underetagen er derimod orienteret nord/syd. Skorstenen er gennemgående og centralt placeret i huset som det tunge, samlende element.

Friis og Moltke sommerhus til salg på Mols. Friis & Moltke arkitekter

Du kan læse mere om Friis og Moltke i et af mine andre indlæg her. Eller besøge arkitektfirmaet hjemmeside her.

Planskitse, arkitekttegning, håndskitse

Planskitse af sommerhusets to etager på i alt 109 m2. Læg mærke til at underetagen ligger nord/syd vendt, mens overetagen er øst/vest vendt. Også flot hvordan planen holder alle private rum i underetagen, mens hele overetagen er social. Der er desuden en hems helt oppe under kippen over køkkenet.

Huset er SOLGT. Var til salg hos John Frandsen / Jonas Thillemann

Alle foto i indlægget er fra ovennævnte mægler

Se husets placering på Google Maps:

Del gerne...
1 kommentar
  • Hej Anders …

    Jeg er ligesom dig vild med huse, og således også vild med dine vilde huse. Jeg er en ivrig Sketchup-bruger, for min egen skyld, og har tilladt mig at bruge flere af dine posts som forlæg for mine modeller. Det gælder Friis og Molkte’s spændende huse: Twist i Ebeltoft, og Sort-Hvid i Brabrand, samt Japanisme af Svend Erik Lestrup. Og dine posts giver mig lyst til at bruge endnu flere, med forlov. Mål og fremtoning er på ingen måde retvisende, da jeg jo ikke har nogle målskitser, og Sketchup er begrænset, kombineret med mine manglende evner og viden indenfor arkitektur, men jeg kan ikke styre mig fra stadig at finde nye projekter.

    Så tusind tak for alle dine inspirerende posts, jeg håber ikke du vil tage mig det ilde op!

    På linket nedenfor er min hjemmeside på 3Dwarehouse, skulle du få lyst til at kigge.

    Bedsste hilsning Vagn Rose